tisdag 1 april 2014

Supermat på aktuell gröda

Nässlorna har tittat fram efter vintern och det är bästa säsongen att använda dem i matlagning.
Här kommer recept på nässelproteinpannkakor på veganvis:

2 portioner:
30 g nässlor
2 dl osötad mandelmjölk
30 g sojaproteinpulver
50 g vetemjöl
25 g hampamjöl
1 tsk bakpulver
salt
8 g margarin till stekning

Koka upp nässlorna och spara vattnet. Blanda ihop alla ingredienser och mixa gärna med mixerstav.
Späd ut med nässelvatten till lagom konsistens. Stek dina pannkakor. Fyll gärna med exempelvis, sojafärs, champinjoner, mixad och efter smak kryddad silkestofu etc.

Ungefärligt näringsinnehåll / portion:
190 kcal, 22 g protein, 20 g kolhydrater, 7 g fett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna spår av tankar och idéer efter Dig