Som komplement till påskens mat finns en nyttigare matmuffins på bordet. Enkel och snabb att svänga ihop.
Ingredienser till 14 muffins:
120 g kokta stora vita bönor
50 g nässlor
40 g sojamjöl
25 g kokosmjöl
25 g hampamjöl
35 g hampaprotein
35 g naturellt sojaprotein
40 g vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl sojamjölk
1 dl vatten
15 g Carlshamn smakrikt margarin (gula paketen)
Lite vårlök eller gräslök
1 tsk örtsalt
flingsalt
Gör så här:
Förväll nässlorna och spara 1/2 dl av vattnet. Mixa de stora vita bönorna släta med nässelvattnet. Blanda alla de torra ingredienserna. Smält margarinet och häll i sojamjölk och vatten. Klipp löken och nässlorna och blanda samman allt till en ganska tjock smet. Smaka och tillsätt eventuellt mer salt. Fyll muffinsformar med smeten och toppa med lite flingsalt. Grädda på 225 grader i ca 20 min.
Vill man höja proteinvärdet ytterligare kan man byta ut de vita bönorna mot röda linser.
Ungefärligt näringsvärde / muffin
79 kcal, 6,4 g kolhydrater, 6,6 g protein, 2,6 g fett
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna spår av tankar och idéer efter Dig