torsdag 11 juni 2015

Sprängdegsbröd


Proteinrikt bröd med hampa
Bröd av bättre kvalitet kan vara grym efterträningsmat eller ett bra tillbehör till middagen. Detta bröd kan med fördel ätas med en klick nötsmör eller användas som  till exempel burgarbröd.

Ingredienser:
0,5 dl vetegroddar
2,5 dl rågsikt
1,5 dl hampamjöl
0,5 dl rågkross
1 dl havregryn
1 dl sojamjöl
1 dl grahamsmjöl
0,5 dl vetemjöl special
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl linfrö
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
2,5 dl sojamjölk
2,5 dl vatten
1/4 dl sirap
0,5 msk vinäger


Gör så här: blanda alla torra ingredienser i en bunke och all vätska i en annan. Klä en 1,5 l brödform med bakplåtspapper (eller använd en form i teflon, då brukar inte ens olja behövas). Blanda torra ingredienser med vätskan och fyll brödformen. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 80 min. Titta till brödet då och då och känn med sticka. När stickan inte är klibbig är brödet klart.

Ungefärligt näringsinnehåll per bröd: 2366 kcal, 268 g kolhydrater, 116,4 g protein, 92 g fett.
På ett bröd får man ut ca 20 skivor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna spår av tankar och idéer efter Dig