söndag 1 juni 2014

Vegobiffarnas vegobiff

I dagsläget finns många bra färdigprodukter i frys- och kyldisk samt på hyllan i affären. Sortimentet för veganer blir större och större vilket är JÄTTEpositivt. De senaste produkterna i City Gross (Hyllinge) sortiment, kommer från Sojasun. Vi testaden en matlagningsyoghurt, mangoyoghurt i portionsförpackning samt en sojadryck med vaniljsmak. Matyoghurten blev huvudingrediens i tzatziki såsen till dessa vegobiffar med högt proteininnehåll.
 
8 st stora vegobiffar:
250 g kokta kikärtor
150 g torr sojafärs
70 g gul lök
30 g naturella jordnötter
en riven vitlöksklyfta
en stor näve persilja
några kvistar citrontimjan
1 st chili
örtsalt
svartpeppar
4 msk vatten

Förbered sojafärsen enligt anvisningar. Mixa kikärtor, nötter, tärnad lök, hackad vitlök, chili och alla kryddor. Blanda ner sojafärsen och späd med vatten till du får en bra konsistens för att forma biffar. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor. Lägg på bakplåtspapper och skjutsa in i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Vänd efter ca 20 min.

Servera med tzatziki och en stor sallad!

Ungefärligt näringsinnehåll/biff:  125 kcal, 8 g kolhydrater, protein 16 g, fett 3 g.
Sojasun erbjuder många smaker, tex. hallon/passion, mocka, blåbär, choklad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna spår av tankar och idéer efter Dig