tisdag 20 maj 2014

Fruktmuffins med smalt mått

Torkad frukt gör många recept godare och det behövs bara lite för att det ska göra stor skillnad, speciellt när man vill hålla måttet smalt. Använd den frukt du har hemma. Denna gång hade vi aprikos och mango i skafferigömmorna. Variera också proteinpulversorterna efter smak.

10 st muffinsar:
30 g ärtprotein, karamell
60 g sojaprotein, banan
30 g sojaprotein, naturell
10 g fiberhusk
15 g sojamjöl
15 g kokosmjöl
10 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 g torkad aprikos och mango
1 dl mandelmjölk
1 dl sojamjölk
1,5-2 dl vatten
10 g jordnötssmör
1 msk no egg
0,5 tsk vaniljextrakt
lite flingsalt

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Följ anvisningarna för no egg och blanda ner i de flytande ingredienserna tillsammans med jordnötssmör. Mixa torrt med vått och tillsätt smått skuren torkad frukt. Smeten blir ganska fast. Bred ut på bakplåtspapper eller grädda i muffinsformar (silikonmuffinsformar är att föredra).
Grädda i ca 35 min, 180-200 g.

Ungefärligt näringsvärde / muffin: 81 kcal, 4,7 g kolhydrat, 11,6g  protein, 1,8 g fett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna spår av tankar och idéer efter Dig