söndag 23 februari 2014

Äta ute i Helsingborg

Helsingborg är ju inte den veganvänligaste staden på jorden. Därför gjorde vi lite förberedelser inför en måltiden som skulle intas ute på stan häromkvällen.

steg 1   Mejl skickades till fyra restauranger. Två av dem svarade, en hörde inte av sig och en mejladress verkade inte stämma. Endast den ena restaurangen kunde erbjuda veganmat kvällen i fråga.

steg 2  Efter att ha studerat förslaget från den enda möjliga restaurangen kunde vi konstatera att de hade flera veganska alternativ att erbjuda. Soppor, gryta, wok, fondue och sushi Den proteinrika ingrediensen tofu ingick i flera av rätterna och det fanns möjlighet till dessert. Vi bokade bord.

steg 3  Beställa maten. Glatt överraskade över möjligheten att kunna VÄLJA, bestämde vi oss för att slå till stort och ta en trerätters. Till förrätt valde vi 10 bitar sushi som kom med en sjögrässallad, till huvudrätt blev det fondue med MYCKET tofu och broccoli och till dessert blev det sorbet.

Välsmakande sushi som smakmässigt var den trevligasterätten.
Sjögrässalladen var ett stort plus.

Smaken på fonduen var inte lika spännande.
Dock var det näringsmässigt väl godkänt då det fanns mycket tofu och broccoli.
Det serverades tre sorters såser till samt tre tillbehör bestående av ris och två sorters nudlar.
 
Två sorters sorbet med physalis var en god avslutning på middagen.
 
Restaurangens namn: Ichiban, Bruksgatan, Helsingborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna spår av tankar och idéer efter Dig