I asiatiska affärer kan man hitta billig och bra mat för en tränande vegan.
I korgen hamnade denna gång tre intressanta varor med bra näringsvärde:
Konserver med fuskkyckling och fuskanka, (seitan). Per 100 g, 13 g protein, 4 g fett och 2 g kolhydrater.
Den andra varan är torkade majs-soja och vetebitar. Man lägger dem i blöt i en timme, kramar ur och steker med i tex woken. Per 100 g, 57 g protein, 0 % fett, 9% kolhydrater. Det framgår även tydligt att varan ät GMO-fri. Ett stort plus!
Är man i en asiatisk affär kan man också hålla ögonen öppna efter tofu. Proteinhalten är hög och matlagningsmöjligheterna är många. Man kan använda tofu som pålägg, marinera, steka osv.
Ikväll hamnade fusk kycklingen i wokpannan tillsammans med kylskåpets grönsaker: morot, vitkål, lök och paprika. Till detta blev det en asiatiskinspirerad sås att vända ner i woken, gjord på: seamolja, limejuice, chili, vitlök, koriander, tamari och en gnutta honung. Topping: några cashewnötter och sesamfrö.
Hittills har vi provat tofu och fuskkyckling, vilka båda får väl godkänt smak- och näringsmässigt. Ser fram emot att testa torrvaran här näst.
Alltså, utforska stans asiatiska livsmedelsaffärer!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna spår av tankar och idéer efter Dig