söndag 13 juli 2014

Snåla morotsmuffins

Morot är både gott och nyttigt. Egentligen godast råa, direkt upptagna ur jorden. Men nu hade vi ett par gamla rötter i skafferiet som fick slinka ner i muffins till helgfikan.

Använd receptet för fruktmuffinsen, men byt ut proteinsorterna efter smak. Vi använde karamell ärtprotein, hampaprotein och naturellt sojaprotein.
Byt ut kokosmjölet och lägg istället till ytterligare 15 g sojamjöl.
Byt ut torkad frukt mot finriven morot, ca 90-100 g.

Lägg till:
0,5 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära


Servera gärna med citrusfluffet som föreslås till havreplättarna.
Näringsinnehållet blir ungefär det samma som för fruktmuffinsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna spår av tankar och idéer efter Dig