torsdag 1 maj 2014

Proteinbrownie

Under tider då man är extra noga med vad man stoppar i sig är det bra att det trots allt går att äta en helt okej kaka till kaffet. Denna gången blev det en brownie på plåt, men kakan kan också göras i muffinsformar (då helst silikonformar). Vi har använt olika sorters protein, och man tar det man har hemma. Dock bör någon av sorterna vara sojaprotein då det gör att smeten tjocknar bättre och kakan håller ihop.
Proteinbrownie (10 st)
Ingredienser:
140 g svarta bönor
20 g ärtprotein vanilj
30 g vegan blendprotein choklad
30 g sojaprotein naturell
40 g vetemjöl
25 g kokosmjöl
15 g kakao (1msk)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
50 silkestofu (eller endast sojamjölk, då 100 g)
50 g sojamjölk
100 g mandelmjölk osötad
en nypa flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser med stavmixer och tillsätt eventuellt mer vatten (vi använde ca 1/2 dl). Smeten ska vara ganska tjock men lätt att bre ut. Smeten kan bli olika tjock beroende på vilka sorter proteinpulver man använder.
Bred ut på ett halvt bakplåtspapper och grädda i 20 min.

För extra lyx kan kakan serveras med en klick mixad silkestofu med vaniljpulver :-)

Näringsvärde /brownie: energi 84 kcal, 7,2 g kolhydrater, 8,9 g protein, 1,9 g fett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna spår av tankar och idéer efter Dig